ShippingWatch

Norsk offshore frygter yderligere pres fra olieselskaber

Efter en lang periode i undtagelsestilstand kan yderligere besparelser i olieselskaberne få alvorlige konsekvenser for specialrederierne i offshore, siger direktør for den norske rederiforening.

Foto: Norges Rederiforbund

Med oplagte offshoreskibe i hobetal frygter de norske redere, at yderligere besparelser i olieselskaberne kan blive fatale.

"Vi har været igennem en periode med rater, der knap nok dækker driftsomkostningerne, og vi er kommet ned på et niveau, der gør os bekymret for, at yderligere nedskæringer vil være særdeles kritisk i forhold til kompetencer, kapacitet og evnen til at tage del i ny vækst," siger direktør Harald Solberg i den norske rederiforening, Rederiforbundet, til Dagens Næringsliv:

"Alle aktører i værdikæden er afhængig af en sund indtjening på længere sigt. Vi har været igennem en tid med store tab, nærmest en undtagelsestilstand, og der har været arbejdet hårdt på at overleve. Når aktiviteten øges og situationen i højere grad normaliseres, må vi også forvente, at raterne går op."

Erik Tønne, analytiker i Clarksons Platou, er på linje med rederne.

"Der er ingen afkast på kapitalen med de rateniveauer, der er i øjeblikket, og rederierne i Nordsøen har ikke flere omkostninger at skære i," siger Erik Tønne til avisen.

Norsk rederichef: Bølge af refinansieringer vil fortsætte i offshore 

Maersk Supply lander kontrakter til nybyggede skibe

Solstad Farstad må fyre færre end ventet

Solstad Farstad-chef ser vilje til at betale mere for offshoreskibe 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs