ShippingWatch

Solstad Farstad må fyre færre end ventet

Det norske offshorerederi Solstad Farstad gør klar til at fyre op til 30 søfolk. Antallet kunne dog have været langt højere, hvis ikke vinden var vendt en smule på offshoremarkedet de seneste måneder.

Foto: Solstad

Det sløve marked for offshorerederier betyder, at Solstad Farstad nu må fyre mellem 25 og 30 søfolk.

Det norske branchemedie Sysla.no skriver, at fyringerne kommer efter længere tids forhandlinger mellem ledelsen i rederiet og tillidsfolkene.

Årsagen er fortsat overkapacitet på markedet for skibe, som servicerer oliebranchen. Samtidig har Solstad Farstad vundet kontrakter i Brasilien, hvor der er krav om at bruge lokal arbejdskraft.

Antallet af fyringer kunne dog have været langt højere. Den seneste tid er vinden vendt en smule på offshoremarkedet, og derfor har det været muligt at afskedige færre søfolk end først frygtet.

"Alt er afhængigt af aktivitet. At det nu bliver et meget lavere antal opsigelser, end det så ud til for et stykke tid siden, skyldes udelukkende, at vi har vundet flere kontrakter," siger topchef Lars Peder Solstad.

Solstad Farstad dækker over en af verdens største flåder af offshoreskibe. Rederiet er et resultat af en fusion mellem de tre rederier Solstad, Farstad og Deep Sea Supply. I forbindelse med sammenlægningen sagde selskabet farvel til tusindvis af medarbejdere, skriver Sysla.

Solstad Farstad-chef ser vilje til at betale mere for offshoreskibe

Her forsvandt jobbene i shipping og offshore 

Norsk offshorereder langer hårdt ud efter Røkke  

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs