ShippingWatch

Olieprisen når op over 68 dollars

Den højere oliepris kan medføre en øget aktivitet i oliemarkedet.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Olieprisen fortsætter de positive takter torsdag morgen, og det er blandt andet faldende olielagre i USA, som får investorerne til at købe op.

De amerikanske olielagre faldt 4,99 mio. tønder i sidste uge, skriver Bloomberg News med henvisning til American Petroleum Institute.

Den europæiske referenceolie, Brent, stiger torsdag morgen til 68,13 dollar fra 67,50 dollars onsdag eftermiddag, mens den amerikanske WTI-olie samtidig ligger i 62,09 dollars mod 61,36 dollars onsdag eftermiddag.

Priserne er ifølge flere iagttagere nået et niveau, der får olieselskaberne til at øge produktionen og samtidig i tiltagende grad bore efter ny olie, hvilket kan presse priserne ned.

Ifølge Bloomberg News betyder en WTI-pris på 61-65 dollars, at antallet af borerigge vil stige markant på det amerikanske marked. Det viser en nylig undersøgelse fra den amerikanske centralbanks afdeling i Dallas.

"Vi kan måske snart se en ende på prisstigningerne, fordi de nuværende niveauer vil få flere amerikanske olieselskaber til at øge produktionen," siger Will Yun, der er råvareanalytiker hos Hyundai Futures, til Bloomberg News.

Uventet hop i olieprisen gavner Maersk Drilling, men rammer økonomien 

Olieprisen er stadig langt fra magisk skifergrænse 

Olielande enige om at forlænge produktionsloft hele 2018  

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs