ShippingWatch

Maersk Oil nærmer sig aftale om stort felt i Iran

Ifølge mediet Shana regner det statsejede Pars Oil and Gas Company, POGC, i hvert fald med at indgå en kontrakt med Maersk Oil, som snart bliver overtaget af Total, om gasfeltet South Pars.

Maersk-gruppens snart frasolgte oliedivision, Maersk Oil, kan være på vej til at sikre sig en aftale i Iran.

Ifølge mediet Shana regner det statsejede Pars Oil and Gas Company, POGC, i hvert fald med at indgå en kontrakt med det danske selskab, som er ved at blive købt af franske Total.

Det drejer sig om olie- og gasfeltet South Pars i Den Persiske Golf - i øvrigt et nabofelt til det qatarske Al Shaheen-felt, som Mærsk har arbejdet på i 25 år, inden den kontrakt blev tabt til netop Total sidste år.

"Vi forudser, at den anden aftale om at udvikle South Pars' olielag vil blive underskrevet med Maersk," siger Mohammad Meshkinfam, direktør for POGC, ifølge Shana.

Totals kommende køb af Maersk Oil er ikke en hindring for aftalen, som dog lige nu kører uden koordinering med franskmændene, udtaler direktøren.

Det er sandsynligt, at aftalen kommer på plads inden udgangen af det iranske kalenderår i slutningen af marts, tilføjer Mohammad Meshkinfam ifølge Shana.

South Pars' olielag producerer i dag omkring 25.000 tønder olie dagligt, men iranerne har tidligere udtalt, at Maersk Oils ekspertise kan komme i spil til at udvide den produktion til op mod 120.000 tønder dagligt.

Maersk Oil ses ifølge iranerne som en særligt egnet kandidat på grund af selskabets erfaringer med teknisk komplicerede olieboringer - blandt andet fra Al Shaheen-feltet, også kendt som North Dome.

Iran åbner samtaler med Maersk-konkurrenter

Tabte Maersk-felter kan være nøglefaktor bag opkøb

Oliegiganter trumfer lav oliepris og sætter turbo på indtjeningen

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere