ShippingWatch

Maersk Oil nærmer sig aftale om stort felt i Iran

Ifølge mediet Shana regner det statsejede Pars Oil and Gas Company, POGC, i hvert fald med at indgå en kontrakt med Maersk Oil, som snart bliver overtaget af Total, om gasfeltet South Pars.

Foto: /ritzau/Claus Bonnerup

Maersk-gruppens snart frasolgte oliedivision, Maersk Oil, kan være på vej til at sikre sig en aftale i Iran.

Ifølge mediet Shana regner det statsejede Pars Oil and Gas Company, POGC, i hvert fald med at indgå en kontrakt med det danske selskab, som er ved at blive købt af franske Total.

Det drejer sig om olie- og gasfeltet South Pars i Den Persiske Golf - i øvrigt et nabofelt til det qatarske Al Shaheen-felt, som Mærsk har arbejdet på i 25 år, inden den kontrakt blev tabt til netop Total sidste år.

"Vi forudser, at den anden aftale om at udvikle South Pars' olielag vil blive underskrevet med Maersk," siger Mohammad Meshkinfam, direktør for POGC, ifølge Shana.

Totals kommende køb af Maersk Oil er ikke en hindring for aftalen, som dog lige nu kører uden koordinering med franskmændene, udtaler direktøren.

Det er sandsynligt, at aftalen kommer på plads inden udgangen af det iranske kalenderår i slutningen af marts, tilføjer Mohammad Meshkinfam ifølge Shana.

South Pars' olielag producerer i dag omkring 25.000 tønder olie dagligt, men iranerne har tidligere udtalt, at Maersk Oils ekspertise kan komme i spil til at udvide den produktion til op mod 120.000 tønder dagligt.

Maersk Oil ses ifølge iranerne som en særligt egnet kandidat på grund af selskabets erfaringer med teknisk komplicerede olieboringer - blandt andet fra Al Shaheen-feltet, også kendt som North Dome.

Iran åbner samtaler med Maersk-konkurrenter

Tabte Maersk-felter kan være nøglefaktor bag opkøb

Oliegiganter trumfer lav oliepris og sætter turbo på indtjeningen

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere