ShippingWatch

Tabte Maersk-felter kan være nøglefaktor bag opkøb

Det var langt fra kun Nordsøen, der vakte Totals interesse for Maersk Oil. Det var også muligheden for at kapre den ekspertise, danskerne beholdt på hånden, efter franskmændene fravristede storfelter fra dem.

Nordsøen var det store salgsargument. Det har været den gængse udlægning af Totals køb af Maersk Oil, hvis danske, britiske og norske felter tilbød franskmændene en politisk stabil kilde til produktion – samtidig med at det bragte selskabet op som den næststørste aktør i Nordsøen efter Statoil.

Men selv om Nordsøen naturligvis har haft stor betydning for handlen, så var det langt fra den eneste grund til Totals interesse. Måske ikke engang den vigtigste. Det mener det toneangivende britiske analysehus Wood Mackenzie, der vurderer, at en drivende årsag bag købet skal findes på et område, der stort set intet fylder længere i Maersk Oils portefølje.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs