ShippingWatch

Røkkes søn skifter position i Aker-selskaber

Aker-stifter Kjell Inge Røkkes søn Kristian Røkke skifter job fra CEO i Akastor til CIO i Aker fra 1. januar 2018. Derfor får Akastor ny CEO.

Fra årsskiftet ændrer ledelsen sig i Aker-selskabet Akastor, når Karl Erik Kjelstad bliver CEO.

Han overtager positionen fra Kristian Røkke, der er søn af Aker-grundlægger og shippingprofil Kjell Inge Røkke. Kristian Røkke skal i stedet være CIO - chief investment officer - i Aker. Samtidig bliver han foreslået som formand for Akstors bestyrelse på næste generalforsamling i selskabet.

"Det har været en fornøjelse at lede Akastor, og jeg er stolt af, hvad teamet har opnået. Selskabet har fokuseret på sin portefølje, styrket sin balance og er velpositioneret til yderligere at udvikle sine kerneaktiviteteter i MHWirths og AKOFS Offshore i de kommende år," siger Kristian Røkke i en børsmeddelelse.

Karl Erik Kjelstad, der overtager positionen, har været ansat i Aker-gruppen siden 1998 og har senest været executive vice president og investeringsdirektør i Akastor.

Akastor sælger Singapore-leverandør

Aker-chef er klar til store opkøb

Frasalg sikrer overskud i Røkke-selskab

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere