ShippingWatch

Røkkes søn skifter position i Aker-selskaber

Aker-stifter Kjell Inge Røkkes søn Kristian Røkke skifter job fra CEO i Akastor til CIO i Aker fra 1. januar 2018. Derfor får Akastor ny CEO.

Foto: Akastor

Fra årsskiftet ændrer ledelsen sig i Aker-selskabet Akastor, når Karl Erik Kjelstad bliver CEO.

Han overtager positionen fra Kristian Røkke, der er søn af Aker-grundlægger og shippingprofil Kjell Inge Røkke. Kristian Røkke skal i stedet være CIO - chief investment officer - i Aker. Samtidig bliver han foreslået som formand for Akstors bestyrelse på næste generalforsamling i selskabet.

"Det har været en fornøjelse at lede Akastor, og jeg er stolt af, hvad teamet har opnået. Selskabet har fokuseret på sin portefølje, styrket sin balance og er velpositioneret til yderligere at udvikle sine kerneaktiviteteter i MHWirths og AKOFS Offshore i de kommende år," siger Kristian Røkke i en børsmeddelelse.

Karl Erik Kjelstad, der overtager positionen, har været ansat i Aker-gruppen siden 1998 og har senest været executive vice president og investeringsdirektør i Akastor.

Akastor sælger Singapore-leverandør

Aker-chef er klar til store opkøb

Frasalg sikrer overskud i Røkke-selskab

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere