ShippingWatch

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelse af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

De norske myndigheder har åbnet en undersøgelse af sidste uges dødsulykke på en borerig fra Maersk Drilling.

Ulykken skete torsdag på boreriggen Maersk Interceptor i den norske del af Nordsøen, hvor den er på kontrakt med olieselskabet Aker BP.

Her faldt en person i vandet, mens en anden blev såret, da de arbejdede på riggen på oliefeltet Tambar. De nærmere omstændigheder omkring ulykken er endnu uvisse.

Begge de tilskadekomne personer blev fløjet til behandling på et nærliggende hospital i Stavanger. Personen, som faldt i vandet, afgik siden ved døden. Den anden person, som blev ramt af et objekt, er uden for livsfare.

Mandag oplyser Petroleumstilsynet, som fører tilsyn med sikkerheden hos de norske olieselskaber, at man har åbnet en undersøgelse af ulykken på Maersk Interceptor.

"Målet med vores efterforskning er blandt andet at klarlægge hændelsesforløbet og identificere udløsende og bagvedliggende årsager for at bidrage til læring og erfaringsdeling," skriver tilsynet i en meddelelse.

Petroleumstilsynet vil offentliggøre en rapport på sin hjemmeside, når arbejdet er færdigt.

Maersk Drilling-ansat er død efter alvorlig ulykke i Norge

To såret i alvorlig ulykke på Maersk-borerig i Norge

Maersk Drilling sikrer sig andel af norske kontrakter

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere