ShippingWatch

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelse af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Foto: Maersk Drilling

De norske myndigheder har åbnet en undersøgelse af sidste uges dødsulykke på en borerig fra Maersk Drilling.

Ulykken skete torsdag på boreriggen Maersk Interceptor i den norske del af Nordsøen, hvor den er på kontrakt med olieselskabet Aker BP.

Her faldt en person i vandet, mens en anden blev såret, da de arbejdede på riggen på oliefeltet Tambar. De nærmere omstændigheder omkring ulykken er endnu uvisse.

Begge de tilskadekomne personer blev fløjet til behandling på et nærliggende hospital i Stavanger. Personen, som faldt i vandet, afgik siden ved døden. Den anden person, som blev ramt af et objekt, er uden for livsfare.

Mandag oplyser Petroleumstilsynet, som fører tilsyn med sikkerheden hos de norske olieselskaber, at man har åbnet en undersøgelse af ulykken på Maersk Interceptor.

"Målet med vores efterforskning er blandt andet at klarlægge hændelsesforløbet og identificere udløsende og bagvedliggende årsager for at bidrage til læring og erfaringsdeling," skriver tilsynet i en meddelelse.

Petroleumstilsynet vil offentliggøre en rapport på sin hjemmeside, når arbejdet er færdigt.

Maersk Drilling-ansat er død efter alvorlig ulykke i Norge

To såret i alvorlig ulykke på Maersk-borerig i Norge

Maersk Drilling sikrer sig andel af norske kontrakter

 

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere