ShippingWatch

Statoil trækker sig ud af Myanmar

Statoil har opgivet at finde olie og gas i Myanmar og opgiver derfor sin licens ud for landets kyst. Det norske olieselskab understreger, at den politiske uro i landet ikke har spillet ind på beslutningnen.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Det norske olieselskab Statoil trækker sig ud af Myanamar, da man ikke mener, at det er muligt at gøre betydelige fund af olie og gas.

Det oplyser selskabet til det norske medie Dagens Næringsliv.

"Vi har taget en beslutning om at gå ud af den licens, vi har i Myanmar, AD 10, som den hedder, efter at vi har gennemført en periode med studier. Baseret på data vi har, tror vi, at der kun er ringe mulighed for at gøre et kommercielt fund der," siger Statoils talsmand Erik Haaland og peger på en høj selskabsskat som en anden faktor.

Statoil var et af flere globale olieselskaber, som gik ind i Myanmar 2014, hvor landet åbnede flere ledeområder ud for sin kyst.

Siden da har landet været præget af politisk uro og er kommet under hård kritik for den systematiske forfølgelse af Rohingya-folket, som har flygtet fra Myanmar i tusindvis. En rapport fra et britisk universitet har konkluderet, at der er risiko for et regulært folkemord.

Statoil understreger dog, at beslutningen om at forlade landet udelukkende er kommerciel.

Statoil forventer tocifret afkast på havvind

Amerikanske myndigheder giver Statoil bøde for manipulation

Statoil begynder som de første at fjernstyre norsk olieboring

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere