ShippingWatch

Statoil begynder som de første at fjernstyre norsk olieboring

Statoil har taget hul på en ny epoke i olieselskabet med åbningen af et kontrolrum i Bergen, hvorfra den første ubemandede platform på norsk sokkel skal styres. En milepæl for selskabet, lyder det.

Statoils nye kontrolcenter ved Bergen. Foto: PR-foto: Statoil

Norske Statoil kunne torsdag åbne et kontrolcenter ved Bergen, som fremover skal fjernstyre platformen Valemon på det selvsamme felt, der startede produktion i 2015.

Fra årsskiftet skal platformen fungere uden bemanding og vil altså blive styret fra land og kontrolrummet i Sandsli ved Bergen.

Det er den første platform hos Statoil og på den norske sokkel, som skal styres fra land, selvom olieselskabet har haft overvågning og kontrol fra land i lang tid.

"Men fjernstyringen af Valemon markerer et vigtigt skridt frem på vores digitale rejse," siger Gunnar Nakken, chef for operationer i den vestlige klynge for Statoil, i en meddelelse.

Valemon er designet til netop at kunne fjernstyres fra land, men bliver ikke den sidste. Statoil vil overveje løsningen for andre små og mellemstore platforme i fremtiden, og det vil blive en central del af forretningen i fremtiden.

"Det meste af vores produktion vil stadig i stor stil foregå med bemandede platforme som platforme på Aasta Hansteen og Johan Sverdrup, men for mindre platforme og felter vil det helt sikkert blive overvejet. Først skal vi have erfaringer fra Valemon," siger Nakken i en meddelelse.

Rolls-Royce: Her kommer de ubemandede skibe i drift

Verdens første ubemandede offshoreskib i drift fra 2018

Autonome skibe udvikler sig hurtigere end ventet

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere