ShippingWatch

Seadrills advokatudgifter tordnede op før konkursbeskyttelse

Længe før John Fredriksens borerigselskab Seadrill overhovedet havde ansøgt en domstol i USA om beskyttelse mod kreditorer, havde selskabet udbetalt store summer til advokater, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO/arkiv

Allerede inden det John Fredriksen-kontrollerede borerigselskab Seadrill ansøgte om konkursbeskyttelse ved en domstol i Texas i september i år, havde det amerikanske advokatselskab Kirkland & Ellis fået udbetalt 47 mio.dollars svarende til 380 mio. norske kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv torsdag på baggrund af en oversigt over udbetalinger fra Seadrill. Oversigten viser, at advokatselskabet gennem 16 transaktioner fra slutningen af foråret og frem til 8. september i år fik udbetalt 47 mio. dollars.

Seadrill ansøgte om konkursbeskyttelse den 12. september.

Seadrill og hovedejeren John Fredriksen blev enige med bankerne om en restrukturering af rigselskabets enorme gæld umiddelbart inden ansøgningen om konkursbeskyttelse under de amerikanske Chapter 11-regler. En kostbar juridisk proces for involverede virksomheder i form af store udgifter til advokater, revisorer og andre rådgivere.

Konkursbeskyttelsen i USA har indtil for nylig og ifølge den norske erhvervsavis kostet Seadrill 1,3 mia. norske kroner i regninger til advokater og rådgivere, hvor honorarer på over 1.700 dollar i timen indgår.

Det vurderede centralt placerede kilder over for Dagens Næringsliv i oktober. Den foreløbige regning for arbejdet var mere end værdien af hele hele Seadrill på Oslo Børs, da selskabet ansøgte om konkursbeskyttelse i september.

Redningsplanen for Seadrill indebærer, at indfrielse af lån for over 5,5 mia. dollars udsættes, ligesom obligationsgæld for 2,3 mia. dollars skal konverteres til en mindre ejerandel i selskabet.

Samtidig skal der tilføres ny kapital for over en mia. dollars fra bl.a. John Fredriksen.

Her er flere af Seadrills store obligationsejere

Konkursbeskyttelse koster Seadrill et milliardbeløb til advokater

Endnu et rigselskab søger om konkursbeskyttelse

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere