ShippingWatch

Avis: 20 lande klar til at sige farvel til kul

I alt 20 lande med Canada og Storbritannien i spidsen har lagt sig fast på en plan for helt at udfase kul som kilde til produktion af elektricitet. Det skriver Dagens Næringsliv.

Foto: ritzau/Arkiv/Niels Hougaard

20 lande har under det igangværende klimamøde i Bonn meldt ud, at de helt vil udfase kul som kilde til produktion af elektricitet.

De 20 lande har sluttet sig sammen i alliancen "Powering Past Coal Alliance", og medlemmerne er blandt andet Canada, Storbritannien, Angola og Finland. Det skriver Dagens Næringsliv.

Greenpeace er meget positive over for initiativet ifølge avisen.

I alt bruges kul til at skabe omkring 40 pct. af al verdens elektricitet i dag.

Kinesiske havne sænker afgifter efter kritik 

Tørlastindustrien er kun halvvejs gennem krisen 

Over 100 tørlastskibe med kul ligger stille i Kina  

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs