Leder af DTUs maritime center skifter til Maersk

Ingrid Marie Vincent Andersen, der har stået i spidsen for Maritime DTU i det seneste års tid, forlader centret til fordel for nyt job som skibsingeniør.
Foto: DTU
Foto: DTU

"Jeg er klar til at overlade roret til en anden."

Sådan siger Ingrid Marie Vincent Andersen, der netop har valgt at sige farvel til stillingen som leder af centret Maritime DTU efter lidt mere end et år i stolen. I stedet skal hun være skibsingeniør hos Maersk Maritime Technology.

"Grundstenen til centret blev lagt allerede, mens jeg skrev min ph.d. på DTU, og det var meget naturligt for mig at gribe chancen for at køre centret i gang, da den bød sig. Der er sket en utrolig positiv udvikling for det maritime område på DTU over de sidste 3-4 år, og det har været virkelig udfordrende og sjovt at være en del af. Nu er centret godt oppe at køre med en lang række maritime aktiviteter, organisation og en strategi, som jeg kan forlade til fordel for nye gode kræfter," fortæller hun til ShippingWatch.

Ingrid Marie Vincent Andersen har selv søgt jobbet hos Maersk Maritime Technology og har sidste arbejdsdag hos DTU d. 14. august.

"Det er en chance for mig for at arbejde med de emner, jeg beskæftigede mig med under min ph.d. om bølgebelastninger på containerskibe," siger hun.

Jobbet som centerleder på DTU Maritime bliver slået op i august.

Hovedtræk i ny strategi lagt klar

Maritime DTU præsenterede i foråret sin strategi. Hovedopgaverne for centret er at udvikle et tværfagligt samarbejdsforum for uddannelse og forskning inden for det maritime område. Samtidig skal centret sikre uddannelse af kandidater til erhvervet, have opsøgende aktiviteter og stå for en stærk forbindelse mellem uddannelse og forskning.

Det første handlede meget om at få de indre strukturelle linjer på plads, før centeret for alvor kunne åbne sig mod erhvervet. Men nu er man klar til at sætte aktivitetsniveauet et gear op, sagde Ingrid Marie Vincent Andersen i forbindelse med fremlæggelsen af strategien.

I løbet af de sidste par år er antallet af studerende på de maritime kurser på DTU Mekanik fordoblet, mens godt 30 studerende i 2014 valgte at skrive afgangsprojekt med et maritimt emne på DTU Mekanik. Men der skal gerne komme flere studerende til i de kommende år, lyder det. Uddannelserne på DTU er forskningsbaserede, hvilket gør et fokus på forskning og uddannelse som helhed helt nødvendigt.

Maritime DTU arbejder også på at invitere et advisory board til centret - i alt 10-12 personer fra industrien, som skal rådgive centret ud fra egne erfaringer fra shippingbranchen.

100 millioner dollars til maritim forskning 

DTU Maritime præsenterer fremtidig strategi 

Flere vil læse maritimt på DTU 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også