ShippingWatch

En ny strategisk tilgang til den maritime sektor

Den danske maritime industri har en eksportandel på 65 procent og leverer nogle af verdens mest højteknologiske løsninger, ikke mindst inden for miljø og klima. Men vi skal have rammevilkår, der bidrager positivt til virksomhedernes globale konkurrenceevne.

KLUMME: I 2003 lancerede Europa-Kommissionen ”LeaderSHIP 2015” som en ny sektorspecifik industripolitik. Alle aspekter af konkurrenceevnen for skibsbygningssektoren blev taget op, og LeaderSHIP 2015 har siden sin tilblivelse formet de fleste politiske tiltag i EU for sektoren.

Meget er sket på det maritime område siden strategiens udformning, og fra politisk hold har der igennem den seneste tid været en større politisk bevidsthed om nødvendigheden af at fastholde en velfungerende produktionsindustri. EU-Kommissionen har derfor taget initiativ til en gennemgang og fornyelse af LeaderSHIP for at udvikle en ny strategisk tilgang til den maritime sektor i Europa med hensyntagen til sektorens nye udfordringer og behov.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs