ShippingWatch

En ny strategisk tilgang til den maritime sektor

Den danske maritime industri har en eksportandel på 65 procent og leverer nogle af verdens mest højteknologiske løsninger, ikke mindst inden for miljø og klima. Men vi skal have rammevilkår, der bidrager positivt til virksomhedernes globale konkurrenceevne.

KLUMME: I 2003 lancerede Europa-Kommissionen ”LeaderSHIP 2015” som en ny sektorspecifik industripolitik. Alle aspekter af konkurrenceevnen for skibsbygningssektoren blev taget op, og LeaderSHIP 2015 har siden sin tilblivelse formet de fleste politiske tiltag i EU for sektoren.

Meget er sket på det maritime område siden strategiens udformning, og fra politisk hold har der igennem den seneste tid været en større politisk bevidsthed om nødvendigheden af at fastholde en velfungerende produktionsindustri. EU-Kommissionen har derfor taget initiativ til en gennemgang og fornyelse af LeaderSHIP for at udvikle en ny strategisk tilgang til den maritime sektor i Europa med hensyntagen til sektorens nye udfordringer og behov.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Seneste nyt

Se flere jobs