ShippingWatch

Grækenland har fået tre bud på havn i Thessaloniki

Der er nu tikket tre bud ind på havnen i den græske by Thessaloniki. DP World er blandt budgiverne på en kontrollerende andel i havnen, som skal privatiseres som led i den græske gældsaftale.

Foto: Thanassis Stavrakis/AP/POLFOTO/arkiv

Grækenland er nu gået i næste fase af privatiseringen af havnen i Thessaloniki.

De græske myndigheder oplyste lørdag, at man har modtaget tre bud på en ejerandel på 67 pct. af havnen i den græske by.

Buddene kommer fra DP World, ICTS og det tyske investeringsfirma Deutsche Invest Equity Partners.

I alt seks selskaber var prækvalificerede til at byde på havnen, herunder Maersk-gruppens havneselskab, APM Terminals. Men kun tre af de seks har altså valgt at lægge et bud.

Privatiseringen har været undervejs siden 2014 og er en del af den gældsaftale, som landet indgik med en troika bestående af EU, ECB og IMF.

I august sidste år købte det kinesiske shippingkonglomerat Cosco 51 pct. af aktierne i Grækenlands største havn i Piraeus. Andelen kan stige til 67 pct. inden for de kommende år, hvis en række betingelser bliver opfyldt.

Cosco gennemfører køb af Piraeus-terminal

Cosco vil investere milliarder i græsk storhavn

Græske havnearbejdere vil fortsætte med at strejke

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere