ShippingWatch

Rotterdam håndterede mindre gods i første halvår

Havnen i Rotterdam havde mindre at lave i årets første halve år. Især tørlast faldt med 9,9 pct., viser opgørelsen. Havnens resultat faldt til 96,6 mio. euro.

Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Der var lidt mindre fart over feltet i den største havn i Europa i første halvår. Her håndterede Rotterdam tre pct. mindre gods sammenlignet med samme periode sidste år, oplyser havnen i en meddelelse.

Tørlastsegmentet stod for den største tilbagegang med et fald på 9,9 pct., mens antallet af containere faldt med 2,3 pct. Også flydende laster faldt med 1,1 pct. Volumen af råolie og andre olieprodukter ligger dog indtil videre på et historisk højt niveau i 2016, skriver havnemyndighederne.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Havnens omsætning endte på 336,9 mio. euro, hvilket af er en tilbagegang på to mio. euro sammenlignet med første halvår 2015. Nettoresultatet blev 96,6 mio. euro mio. mod 122,5 mio. euro samme periode sidste år. Ifølge havnen skyldes tilbagegangen primært en engangsbetaling i forbindelse med en delvis annullering af renteswap.

"Rotterdams markedsandel i Hamborg-Le Havre området steg fra 38 pct. i første kvartal af 2015 til 38,3 pct. i første kvartal 2016. Det betyder overordnet, at selskaberne i Rotterdam Havn trods de svære makroøkonomiske vilkår leverer godt sammenlignet med selskaber i konkurrerende havne," lyder det.

Kraftig stigning i ultrastore containerskibe til Antwerpen

Rotterdam-forbund: Krigen er ikke forbi endnu

Mindre gods kommer gennem Hamborg Havn

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere