ShippingWatch

Danske havne presset af den økonomiske afmatning

De danske havne kan mærke, at den økonomiske afmatning trækker ud. Godsomsætningen faldt med fem mio. tons i 2012 sammenlignet med året før.

2012 blev et skuffende år for de danske havne, der måtte konstatere en tilbagegang i godsomsætningen sammenlignet med året før. Havnene havde en samlet godsomsætning på 88 mio. tons gods fordelt på fragtskibsgods og færgegods. Det er et fald på 4,8 mio. tons i forhold til 2011 og på niveau med aktiviteten i 2010.

”Havnene må ligesom resten af samfundet konstatere, at krisen er mere langvarig, end vi havde håbet. Virksomhederne og forbrugerne er ikke kommet op i gear endnu, og det smitter naturligvis af på de mængder, der håndteres i havnene,” udtaler formand Uffe Steiner Jensen, efter at Danmarks Statistik fredag offentliggjorde Skibsfarten på danske havne for 2012.

”Anløb og gods koncentrerer sig på de større havne. 23 havne har en godsomsætning på mere end 1 mio. tons gods. De havne har 74 procent af samtlige fragtskibsanløb og mere end 86 procent af godset. Selvom mange havne har måttet konstatere tilbagegang i mængderne, ser økonomien fornuftig ud i havnene. Det skyldes, at havnene har tilpasset sig, Det skyldes, at havnene har tilpasset sig og optimeret forretningen og aktiviteterne,” tilføjer han.       

Danske Havne: EU sylter reglerne om fri konkurrence

Minister: Havneforslag må ikke belaste erhvervslivet

Brasilien godkender havnepakke til milliarder 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs