ShippingWatch

Hongkong-strejke: Skibe hænger fast ved terminalerne

Den igangværende strejke i Hongkong tærer på havnen og har naturligt nok reduceret antallet af containere og forsinket mange skibe. Havneoperatør håber på normalisering snarest, skriver Shipping Gazette.

Foto: Jan Grarup

I to uger har havnearbejdere fra Hongkong International Terminals (HIT) nedlagt arbejdet. Indtil videre har strejken, der skyldes havnearbejdernes krav om lønstigninger på 20 pct., reduceret gennemløbet af containere med 20 pct., oplyser terminaloperatøren ifølge Shipping Gazette. Og det har konsekvenser for havneterminalens kunder:

"Tyve procent af kranerne fungerer ikke, og skibe er nødt til at vente mellem en og tre dage ved terminalerne," siger administrerende direktør for Shippers Council Sunny Ho til Shipping Gazette, mens HIT håber på en snarlig normalisering af terminalens tilstand:

"Arbejderne vender lige så langsomt tilbage, så vi håber på, at vores operationelle kapacitet snart vil være tilbage til normalen," har HIT oplyst i en meddelelse, skriver Shipping Gazette.

Ifølge tal fra d. 8. april sad omkring 120.000 teu fast i havnen, og strejken rammer ikke kun eksporten, men også importvarer kan blive forsinket fra havneterminalen op mod 10 dage.

I begyndelsen af april vurderede en afdeling af Hutchinson Whampoa Ltd., at strejken koster havneoperatøren i omegnen af fem mio. Hongkong dollar dagligt.

Hong Kong-strejke forstyrrer containerredere 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs