ShippingWatch

Meget mindre gang i London Havn i 2012

Aktiviteten i London Havn dykkede med 10 pct. i 2012. Positiv var dog udviklingen i containerhåndteringen, der steg med to pct. i det forgange år.

Foto: Hapag-Lloyd

Londons Havn, Storbritanniens næststørste og bestående af 70 terminaler, havde mindre travlt i 2012 end i 2011. I alt faldt aktiviteten i havnen med 10 pct. til et niveau på 43,7 mio. ton. Det gik dog ikke tilbage for containerhåndteringen, der steg med to pct. til 14,8 mio. ton, skriver Hong Kong Shipping Gazette.

"2012 var et hårdt år for handlen på Themsen. Lukningen af Corytonterminalen, der var en af de vigtigste bidragsydere til handlen på floden blev forværret af en begrænset vækst eller endog fald i andre fragttyper," siger Richard Everitt, direktør for Londons havnemyndighed PLA.

Når det gælder fremtiden er havnedirektøren imidlertid mere positiv.

"På mellemlangt sigt ser fremtidsudsigterne for handel på floden meget stærke ud eftersom den største fordel ved at have en terminal på Themsen – adgang til Storbritanniens største forbrugermarked – stadig vil tiltrække store investeringer," siger Everitt ifølge Hong Kong Shipping Gazette.

DP World havde volumenvækst på 3,7 pct. i 2012

DP World når rekordmængder i Dubai

Drewry: Priser på havneterminaler er normaliseret  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs