Antwerpen i nyt samarbejde med russiske havne

Port of Antwerp International, der er Europas næststørste havn, har indgået en femårig samarbejdsaftale med den russiske havnemyndighed Rosmorport.
Foto: Port of Antwerp
Foto: Port of Antwerp

Port of Antwerp International, Europas 2. største havn i forhold til fragtmængder, har underskrevet en femårig samarbejdsaftale med den statslige russiske havnemyndighed Rosmorport, skriver Lloyd's List. En aftale, der kan forlænges.

Rosmorport, der har indledt en 20-årig udviklingsplan for russiske havne, har offentligt tilkendegivet, at den søger såvel private som statslige investeringspartnere fra ind- og udland for at højne standarden i containersektoren, der er underudviklet i forhold til vestlige standarder.

EU medfinansierer ny containerterminal i Rotterdam 

Seneste eksempel er APM Terminals' opkøb af 37,5 procent af Globals Ports, Ruslands største terminaloperatør.

Rusland er Antwerpens 4. største handelspartner. I 2012 blev der fragtet 8,6 mio. ton mellem den belgiske havneby og Rusland, hvor 90 procent af fragten fandt sted mellem Antwerpen og de russiske havne ved Østersøen.

Nordeuropæiske havne rammes hårdt af containerdyk

"De to partnere vil samarbejde om udvikling af havne og infrastruktur med henblik på at tiltrække investeringer," siger ledelsen i Port of  Antwerp International, der er et internationalt datterselskab under Antwerp Port Authority.

Containertransport dykkede i november 

Faldende voluminer i Antwerpen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også