ShippingWatch

Danske havne efterlyser bedre finansiering fra EU

EUs udspil til at styrke den "blå vækst" og europæisk infrastruktur, herunder havnene, er godt, men ikke tilstrækkeligt, mener Danske Havne.

Foto: Casper Dalhoff

Hvis EU vil satse på "blå vækst", bør man sikre, at alle relevante aktører bliver omfattet af projektet, mener foreningen Danske Havne, der opfordrer EU-Kommissionen til at brede støtten fra det transeuropæiske infrastruktur-projekt TEN-T ud, så den kommer til at dække alle erhvervshavne.

"Der er gennem TEN-T givet bedre adgang til finansiering af infrastruktur hos centrale aktører i godstransporten – men langt fra alle. En sand blå vækst der som i oplægget omfatter havne og kystsamfund bør tage afsæt i alle havne med tilknyttet erhvervsaktivitet," skriver Danske Havne i sit høringssvar til EU-Kommissionens udspil om "Blå Vækst i Europa."

De danske havne mener endvidere, at der skal arbejdes mere med at fjerne administrative barrierer, så som det sker i projektet Blue Belt om lettere adgang til havnene, for at det skal lykkes at skabe mere maritim vækst i Europa.

"Danske Havne bakker især op om at prioritere maritim transport og handel for at skabe økonomiske vækstområder og grønne afledte effekter. Danske Havne er enige i en strategi for at skabe bedre adgang til havne og bedre sammenhæng mellem transportformer samt fokus på mere gennemskuelig handel med færre administrative byrder," lyder det fra foreningen.

EUs udspil om blå vækst skal bl.a. styrke short-sea shipping g research og innovation og fjerne administrative byrder.

EUs investeringbank vil øge maritime lån 

Ny EU-plan skal booste væksten i den maritime sektor  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs