ShippingWatch

Mærsk investerer i Virginia-terminaler

APM Terminals har indgivet bud på samtlige terminal-aktiviteter ejet af Virginia Port Authority.

Foto: APM Terminals

A.P. Møller - Mærsks terminaldivision, APM Terminals, bekræfter torsdag morgen, at man har indgivet et bud på samtlige aktiviteter i alle terminaler ejet af Virginia Port Authority.

Der er tale om terminaler i Norfolk, Portsmouth, Newport News og Richmond, som APM Terminals vil overtage driften af gennem en 48-årig leasingkontrakt. Kontrakten har en værdi af mellem 3 og 4 mia. dollar i indledende betalinger, faste koncessionsbetalinger, delt omsætning, kapitalinvesteringer og skattefordele, meddeler APM Terminals

- Vi er glade for dette potentielle næste skridt i vores forhold til Commonwealth of Virginia (stat) og Virginia Port Authority. Vores forslag giver

mulighed for en langsigtet løsning til fremtidig vækst for lavest mulige omkostninger, siger Eric Sisco, direktør for APM Terminals Americas Region, i en meddelelse fra APM Terminals.

APM Terminals ejer i forvejen en terminal i Virginia, APM Terminals Virginia, som selskabet færdiggjorde i 2007, men som man i 2010 leasede ud til netop Virginia Port Authority på en 20-årig aftale, der har en værdi af 1,3 mia. dollar.

Onsdag aften blev aftalen rygtet i avisen Journal of Commerce, som ligeledes fortalte, at APM Terminals under det nye forslag ligeledes vil færdiggøre anden del af den eksisterende terminal i Virginia. Ifølge oplysninger fra selskabet selv har terminalen i sin nuværende form har en kapacitet på 1,44 mio. tyvefodscontainere, teu, men efter udvidelsen vil den kunne håndtere 2,63 mio. teu.

RITZAU FINANS

APM Terminals overvejer Triple-E-udvidelser i Algeciras og Tanger

Medier: Havne-udvidelser interessante for APM Terminals 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs