ShippingWatch

Stor europæisk havn planlægger skifte til metanol

Den europæiske storhavn i belgiske Antwerpen vil retrofitte tre af sine egne skibe til at sejle på metanol, fortæller teknisk chef til medie.

Foto: PR / MSC

Den belgiske havn i Antwerpen, der er et vigtigt knudepunkt i Europa, er i færd med at omstille sine egne skibe til mere grønne alternativer end traditionelt skibsbrændstof.

I et interview med Riviera Maritime fortæller teknisk manager Celine Audenaerdt, at havnen i Antwerpen vil investere i alternativer til både heavy fuel olie og marine gasolie. Det omfatter et sats på metanol ved at retrofitte tre af havnens egne skibe bestående af en slæbebåd, et pilot-skib og et kystvagtskib, skriver mediet.

Satset på metanol er et eksempel på løsninger, havnen kigger på i den grønne omstilling.

"Vi investerer i hybrid, brint og metanol i takt med, at udviklingen bliver mulig inden for disse brændstoffer. Vi bruger viden fra LNG-bunkering og overvinder de teknologiske udfordringer," siger Celine Audenaerdt ifølge Riviera Maritime.

Havnen venter at få myndighedernes godkendelse til det første retrofit-projekt inden udgangen af i år, skriver Riviera Maritime. Investeringen er en del af et projekt med støtte fra EU ved navn Fastwater.

Europæisk storhavn får milliardinvestering til gasanlæg

BP vil sælge lavsvolvsbrændstof i endnu en stor europæisk havn

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere