ShippingWatch

Europæisk storhavn får milliardinvestering til gasanlæg

Europas største petrokemikalie-selskab, Ineos, vil bruge 3 mia. euro på at opføre stort gasanlæg i Antwerpen Havn. "Den her investering vil vende års nedgang i den europæiske kemikaliesektor," mener CEO Sir Jim Ratcliffe.

Foto: Port of Antwerp/PR

Ineos vil bruge 3 mia. euro, svarende til ca. 22 mia. kr., på et gascracker-anlæg og en propane-dehydrogenation-enhed i Antwerpen Havn. Det annoncerer det schweiziske selskab i en pressemeddelelse onsdag.

Investeringen er Ineos største nogensinde, og ifølge selskabet er det positive nyheder for både den belgiske økonomi og den europæiske kemikaliesektor:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs