ShippingWatch

Handlen med derivater af højsvovlsolie næsten halveret i Singapore

Handlen med derivater på højsvovlsolie i Singapore blev næsten halveret i 2018 sammenlignet med året forinden, skriver Reuters. Markedet er ved at gøre klar til de globale svovlkrav, der sætter grænsen for svovlindhold i brændstof lavere.

Foto: Ed Wray/AP/POLFOTO/arkiv

Rettet torsdag d. 3. januar kl. 14.31. I en tidligere version fremgik det, at handlen med fysisk højsvovlsolie var halveret.

Derivatmarkedet for højsvovlsolie, HSFO, blev næsten halveret i Singapore i 2018, viser tal fra S&P Global Platts Singapore ifølge Reuters.

Det tyder på et skifte i markedet, der gør sig klar til de globale svovlkrav i 2020, hvor skibe ikke må sejle på brændstof med mere end 0,5 pct. svovlindhold, medmindre en scrubber er installeret.

"International Maritime Organization (IMO) 2020 har en helt klar påvirkning på bunkermarkedet," siger Arnaud Humbolt, der er kommunikationsmedarbejder for S&P Global Platts, til nyhedsbureauet.

I alt blev 11.786 mio. ton HSFO handlet i Singapore i løbet af 2018 på Platts markedsplads MOC, hvilket er et fald på 46 pct. fra 21.935 mio. ton i 2017. I 2016 blev der handlet 17.834 mio. ton, fremgår det af data fra Platts ifølge Reuters.

De globale svovlkrav har skabt usikkerhed i bunkerbranchen, hvor flere olieselskaber har samlet deres bunkersalg eller lukket ned.

"Alt dette beviser, at antallet af deltagere er reduceret dramatisk, og at størstedelen af tradere har skaleret deres aktiviteter ned på den tungere olie," siger Matt Stanley, der er mægler på olieprodukter hos Star Fuels i Dubai, til Reuters.

Torm satser på bunkerindkøb i Singapore

Bunkerselskab i Singapore er under opløsning

Kinesisk havn vil udfordre Singapores bunkerdominans

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere