ShippingWatch

DP World forsøger at standse efterforskning af konkurrencesag i Indien

DP World har indsendt et dokument til en indisk domstol for at bremse en undersøgelse for brud på konkurrencereglerne i Indien, som Maersk også er en del af, skriver Reuters.

Foto: DP World

DP World forsøger at standse den nuværende efterforskning af havneoperatøren i Indien, hvor både DP World og Maersk bliver undersøgt for at bryde konkurrencereglerne i de havneterminaler, som selskaberne driver i Mumbai. Det viser retsdokumenter, som nyhedsbureauet Reuters har set.

I et dokument til højesteretten i Mumbai sidste uge siger DP Worlds enhed i Indien, Nhava Sheva International Container Terminal, at efterforskningen under den indiske konkurrencevagthund CCI både er "vilkårlig" og "lunefuld".

Hvis domstolen tillader en fortsat efterforskning, vil det lede til "diskriminering og gøre økonomisk skade" på selskabet, som opfordrer til at sætte undersøgelsen på pause eller helt at trække den tilbage, fremgår det ifølge Reuters af dokumenterne.

Undersøgelsen af DP World og Maersks havneforretning, der hører under APM Terminals og i Indien går under navnet Gateway Terminals India (GTI), tog fart, efter at den Singapore-baserede operatør PSA International har klaget over de to selskaber.

Ifølge PSA har DP World og Maersk skabt barrierer for at forhindre væksten hos den singaporeanske konkurrents terminal ved havnen i Mumbai. Selskabet mener desuden, at der angiveligt er tale om aftalt spil mellem Maersk og DP World i forhold til nogle af de gebyrer, de opkræver.

To kilder har tidligere oplyst til Reuters, at de indiske konkurrencemyndigheder den 9. november i år i en foreløbig undersøgelse kom frem til, at Maersk og DP World havde koordineret deres bestræbelser på at forhindre PSA i effektivt at drive forretning ved havnen i Mumbai.

Hverken DP World, CCI, PSA eller Maersk har kommenteret de nye oplysninger over for Reuters.

Maersk bliver undersøgt for brud på konkurrenceregler i Indien

EU frikender belgisk havn i sag om ulovlig statsstøtte

DP World sagsøger Kina i strid om afrikansk terminal

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere