ShippingWatch

Rotterdam Havn vil indføre klimaafgift med nabolande

En betydeligt højere afgift på udledning af CO2 vil danne grobund for nye investeringer i rene teknologier og innovation, mener Rotterdam Havn. Havnemyndigheden appellerer til en fælles indsats i Nordvesteuropa.

Foto: Port of Rotterdam

Europas største havn, Rotterdam, vil have regeringen i Holland til at forme en koalition med andre lande i Nordvesteuropa, så en fælles CO2-afgift kan indføres.

CEO for havnemyndigheden Allard Castelein appellerer til en klimaafgift, der stemmer overens med en ny industripolitik i Holland. En højere CO2-afgift skal ifølge ham være med til at stimulere investeringerne i rene teknologier og innovation, fremgår det af en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs