ShippingWatch

APM Terminals lider nyt nederlag i retssag om Guatemalas storhavn

En domstol i Guatemala har besluttet at annullere den oprindelige koncessionsaftale over storhavnen TCQ, som APM Terminals overtog for tre år siden. Købet af TCQ har allerede kostet millioner af dollars på grund af en gammel bestikkelsessag fra 2012.

Foto: Terminal de Contenedores Quetzal

Det har allerede kostet millioner af dollars, adskillige retsmøder, en havn, der ikke kunne starte op til tiden og en masse spekulationer hos APM Terminals, at selskabet i 2015 overtog havnen TCQ i Guatemala.

Havnen var en del af den store handel til rundt regnet en mia. dollars, som daværende CEO i APM Terminals, Kim Fejfer, indgik med det spanske Grup Maritim TCB, som udover en række havne på den iberiske halvø også ejede havne i Sydamerika og Mellemamerika, som altså TCQ i Guatemala.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs