Danmark øger bidrag for at følge anspændt situation i Det Røde Hav

”Det er en operation, der har kørt gennem mange år, og fra dansk side vil vi bidrage yderligere,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.
”Regeringen følger situationen nøje i forhold til yderligere initiativer,” siger Troels Lund Poulsen, forsvarsminister. | Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
”Regeringen følger situationen nøje i forhold til yderligere initiativer,” siger Troels Lund Poulsen, forsvarsminister. | Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Regeringen vil sende yderligere en stabsofficer for at følge den anspændte situation i Det Røde Hav, hvor skibe er blevet angrebet.

Det oplyser forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) tirsdag efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn, hvor han har orienteret Folketingets partier.

”Danmark vil stille yderligere en stabsofficer, hvor man følger situationen i og omkring Det Røde Hav. Det er en operation, der har kørt gennem mange år, og fra dansk side vil vi bidrage yderligere.”

”Regeringen følger situationen nøje i forhold til yderligere initiativer,” siger Troels Lund Poulsen.

Udmeldingen kommer efter, at USA sent mandag dansk tid lancerede et internationalt samarbejde mellem en række lande for at øge sikkerheden for fragtskibe i Det Røde Hav. 

Koalitionen har fået navnet ”Operation Prosperity Guardian”. Formelt set er det en udvidelse af Task Force 153, der arbejder for maritim sikkerhed i området med base i Bahrain og som opereres af Combined Maritime Forces, som består af USA og en række andre lande.

Et Mærsk-skib blev torsdag i sidste uge angrebet med et missil, da det var på vej igennem Bab-El-Mandeb-strædet ved Det Røde Hav.

En stabsofficer rådgiver og følger situationen i området nøje og melder tilbage til Danmark.

I en skriftlig kommentar udtaler udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), at skibe i det strategisk vigtige område skal kunne sejle i tryghed.

”Situationen i Det Røde Hav er uholdbar med fuldstændige uacceptable angreb på civil skibsfart. Besætninger skal kunne sejle i tryghed, og det er vi en række lande, der vil arbejde for at sikre,” siger udenrigsministeren i en skriftlig kommentar.

Dagen efter angrebet i sidste uge besluttede Mærsk og flere andre rederier at sætte alle sejladser på pause for skibe, der havde kurs i samme retning.

Siden da er flere andre skibe i området blevet angrebet, blandt andet det norskejede tankskib Swan Atlantic, der sejles af det danske rederi Uni-Tankers.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også