ShippingWatch

Danske Rederier går ind i moms-tvist: ”Vi har fået det kludetæppe, vi var bekymrede for”

Et momsmæssigt regelrod, som sender millioner i unødige omkostninger til danske transport- og shippingselskaber, får nu brancheorganisationen Danske Rederier på barrikaderne. Der er behov for, at myndighederne retter ind, siger vicedirektør.

Et ulmende regelrod i EU's moms-fortolkning får nu rederier til at tage sagen op i Bruxelles. "Hele situationen pålægger både rederier og andre dele af transportkæden en unødvendig administrativ byrde," siger Jacob K. Clasen.(ARKIV) | Foto: PR / Danske Rederier

BRUXELLES – Når Europa-Kommissionen gennem efteråret sætter sig til arbejdsbordet, bør det været med en klar oprydning i et tiltagende roderi i EU’s momsregler på to-do-listen.

Sådan lyder den klare opfordring hos brancheorganisationen Danske Rederier, der peger på, at uklare regler i øjeblikket betyder, at millioner af kroner i nytteløse meromkostninger og unødige bureaukratiske krumspring sendes direkte videre til den danske og europæiske transport- og shippingbranche.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Seaspans ejer får nyt højere købstilbud

Atlas Corp., som bl.a. ejer Seaspan, verdens største ejer af containerskibe, har fået et nyt og højere købstilbud fra et køberkonsortium, der bl.a. tæller containerrederiet ONE.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs