ShippingWatch

WTI-olien falder til under 110 dollar på høgeagtige Fed-signaler

Den amerikanske WTI-olie falder fredag med 7,2 pct. til 109,08 dollar.

Frygten får recession får oliepriser til at falde. | Foto: QUETZALLI NICTE-HA/REUTERS / X07654

Prisen på den amerikanske WTI-olie ligger fredag med det største fald i fem uger, efter at den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, har gentaget sin intention om at bremse den skyhøje inflation med aggressive renteforhøjelser.

Prisen på en tønde WTI-olie falder 7,2 pct. til 109,08 dollar, efter at den mandag lukkede i 120,93 dollar.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ”skarpt fokuseret” på at bringe inflationen ned på 2 pct. Forbrugerprisopgørelsen for maj viste en årlig stigning på 8,6 pct.

Sådan lød det fredag eftermiddag dansk tid fra centralbankens øverste chef , der dermed gentager budskabet fra onsdagens rentemøde.

Onsdag løftede Federal Reserve renten med 75 basispoint, hvilket er det største løft siden 1994. Samtidig signalerede centralbanken flere aggressive løft i den kommende tid for at imødegå den tårnhøje amerikanske inflation.

”Forbrugernes disponible indkomster er faldet kraftigt over hele verden på grund af den store stigning i inflationen, hvilket har ramt nogle nye markeder særligt hårdt,” siger Fawad Razaqzada, markedsanalytiker hos City Index, ifølge Bloomberg News.

”Det er muligt, at afmatningen bliver mere alvorlig end forventet, og det er det, investorerne er mest bekymrede over,” fortsætter markedsanalytikeren.

Frygt for at stigende renter og en afmatning af den økonomiske vækst vil føre til ødelæggelse af efterspørgslen har rystet markedet, men i det lange løb ser forsyningerne stadig stramme ude, vurderer markedsdeltagere ifølge Bloomberg News.

”Selvom recessionen kan afkøle priserne på kort sigt på grund af manglen på energiinvesteringer upstream og downstream, vil vi fortsat se et meget stramt marked, og ethvert fald i olieprisen kan blive kortvarigt,” vurderer Phil Flynn, senior markedsanalytiker hos Price Futures Group, ifølge Bloomberg News.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs