ShippingWatch

Forsvaret overdrager døde formodede pirater til nigerianske myndigheder

De fire formodede pirater, som blev dræbt i skudveksling med danske styrker i Guineabugten, er udleveret til Nigeria.

I to måneder har den danske fregat "Esbern Snare" sejlet rundt med ligene af fire mænd, der 24. november blev dræbt i en skudveksling med danske specialstyrker i Guineabugten. Fredag er ligene blevet overdraget til de nigerianske myndigheder. | Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter to måneder i et kølerum på den danske fregat "Esbern Snare" er ligene af fire formodede pirater, der blev dræbt i en skudveksling med danske specialstyrker i Guineabugten, fredag blevet overdraget til de nigerianske myndigheder.

Det skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

De fire mænd blev dræbt, da det den 24. november kom til en skudveksling mellem de formodede pirater og mandskab fra "Esbern Snare".

"Esbern Snare" havde fået diplomatisk tilladelse til at sejle ind i nigeriansk farvand for at overdrage de fire døde mænd til repræsentanter for de nigerianske myndigheder.

Overdragelsen af de fire døde mænd forløb planmæssigt. Med to af fregattens gummibåde blev de overført til et nigeriansk fartøj, som de kom om bord i via en luge på agterdækket.

Herefter blev dokumenter for overlevering underskrevet og afleveret, og "Esbern Snare" forlod igen nigeriansk territorialfarvand.

I forbindelse med skudvekslingen den 24. november blev fire andre mænd anholdt.

Tre af dem blev løsladt, sat i en mindre båd med påhængsmotor og den nødvendige mad og brændstof og sendt afsted mod den nigerianske kyst.

Den fjerde blev såret i skudvekslingen og fik amputeret sit ben.

De danske myndigheder vurderede, at det ikke ville være forsvarligt at løslade ham til søs, fordi han er tilskadekommen og har været indlagt på et hospital i Ghana.

Han blev derfor bragt til Danmark, hvor han den 7. januar blev fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han varetægtsfængslet for drabsforsøg på danske soldater.

I retsmødet nægtede den 39-årige nigerianske mand sig skyldig.

Han forklarede, at danske soldater fra en helikopter uden varsel skød mod båden med de formodede pirater.

Han afviste også, at han og de andre var pirater. De var sejlet ud for at fragte et skib hen til en flod, hvor det skulle lastes, lød hans forklaring.

Danmark giver millioner til at træne afrikanske soldater i piratindsats

Antallet af piratangreb rammer laveste niveau i 28 år

Udenrigsministeriet har i månedsvis forsøgt at få pirat-aftaler med lande i Guineabugten 

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs