ShippingWatch

Global energimangel sender kulprisen i rekord

Prisen på den toneangivende Newcastle Coal steg fredag til sit højeste niveau nogensinde.

Foto: AHMAD MASOOD/REUTERS / X90061

I en tid, hvor klima er højt på dagsordenen, er det nok paradoksalt for mange, at kulpriserne ligger rekordhøjt.

I al fald steg prisen på den toneangivende Newcastle Coal, der lastes fra havnen af samme navn i Australien fredag til sit højeste nogensinde i 203,20 dollar per ton, skriver Bloomberg News. Den tidligere rekord blev sat i juli 2008.

Newcastle Coal er den mest brugte i Asien, der er klar den region, som benytter det sorte brændsel mest i verden. Og her er netop Kina blevet hårdt ramt af energimangel, og det har presset landets efterspørgsel på kul i vejret, efter at også gaspriserne er steget til himmels.

Kinas vicepremierminister Han Zheng beordrede tidligere på ugen landets energikæmper at sikre forsyning til at klare landet gennem vinteren "for enhver pris", og kulminerne fik lov til at grave videre, selv om de har overskredet deres kvoter.

Kina bruger halvdelen af verdens kulforsyning, og selv om landet selv miner efter kul, er landet verdens største importør af kul.

Centrica forventer øget aktivitet som følge af høje priser

Kinesiske myndigheder overvejer højere priser for at løse elkrise 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs