ShippingWatch

Total og Alfa Laval bliver partnere i Maersk-center

Olieselskabet Total og svenske Alfa Laval er de seneste store aktører, som Maersks forskningscenter har indledt samarbejder med.

Bo Cerup-Simonsen er direktør for det A.P. Møller-finansierede forskningscenter Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. | Foto: PR-foto.

Maersks nye forskningscenter har budt olieselskabet Total og den maritime leverandør Alfa Laval velkommen som nye strategiske partnere.

Det A.P. Møller-finansierede forskningscenter Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping blev annonceret sidste år. Centret har base i København med Bo Cerup-Simonsen som direktør. Formålet er at sænke udledning af drivhusgasser fra shipping.

Som strategisk partner vil Total byde ind med både strategisk og teknisk rådgivning samtidig med, at olieselskabet får plads i centrets advisory board.

"Som et bredt energiselskab arbejder vi aktivt på at forbedre det miljømæssige fodafryk på den maritime industri, og i dag bekræfter vi på ny vores støtte til denne nøglesektor. Centeret vil bane vejen mod en grønnere shippingindustri til fordel for hele industrien samt vores egne charteringaktiviteter," udtaler Luc Gillet, som er Senior Vice President Shipping i Total, i en meddelelse.

For godt en uge siden meddelte svenske Alfa Laval, at selskabet ligeledes har indgået et strategisk samarbejde med Maersk-centeret. Samarbejdet drejer sig blandt andet om udvikling af systemer til skibe, der kan håndtere grønne brændstoffer.

Også Alfa Laval får plads i centrets advisory board.

Zero Carbon Shipping-centeret er oprettet som en ngo. Blandt de andre stiftende partnere finder man Cargill, Man Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Lines og Siemens Energy.

Maersk-center og Svitzer vil omdanne grønt brændstof til elektricitet

Tidligere Lauritzen-chef får toppost i A.P. Møllers nye forskningscenter

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs