ShippingWatch

IMO-chef vil gøre søfolk til nøglemedarbejdere under coronakrise

Søfolk bør udnævnes til nøglemedarbejdere under coronakrise, så de ikke bliver begrænset af restriktioner verden over. Det mener IMO's generalsekretær Kitack Lim, der har bedt FN støtte opfordringen.

Foto: PR / IMO

Verdens søfolk udfører et vigtigt arbejde, når de hver dag sørger for at opretholde verdenshandlen og ikke mindst fragten af mad, medicin og nødvendigt udstyr til hospitalerne.

Men det arbejde er blevet sværere, efter et stort antal regeringer har indført restriktioner under den nuværende coronakrise.

Derfør bør søfolkene udnævnes til nøglemedarbejdere, der ikke skal være begrænset af restriktionerne, lyder opfordringen fra IMO's generalsekretær Kitack Lim.

På et virtuelt møde med bl.a. FN's generalsekretær António Guterres har han bedt om FN's støtte i en appel til regeringer verden over.

Under mødet lagde han også vægt på søfolkenes velfærd og sundhed. Det afhænger bl.a. af de besætningsskift, der hos flere rederier har været suspenderet i en periode under virusudbruddet.

Det er sket for at sikre, at smitte ikke finder vej til skibene, og fordi mange rederier simpelthen ikke har haft mulighed for at få nye søfolk fragtet hen til skibene under de nuværende rejseforbud.

IMO udskyder flere vigtige møder

Singapore åbner for besætningsskift under særlige omstændigheder 

Kitack Lim opfordrer lande til at holde hånden under global handel  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs