ShippingWatch

Kina vil af med USA's sanktioner mod Cosco-selskaber

Da Kina og USA torsdag mødtes til næste runde forhandlinger i den verserende handelskonflik, ville Kina bede USA fjerne sanktionerne mod to af Coscos datterselskaber. USA anklager kineserne for at have fragtet iransk olie.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix

Kina ville bede USA om at løfte de sanktioner, som landet har indført mod datterselskaber under Kinas største shippingselskab, når de to stridende parter torsdag tager hul på et todages mødes i Washington.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af kilder med kendskab til sagen, som har bedt om ikke at blive identificeret.

Officielle handelsrepræsentanter fra Kina har planer om at rejse spørgsmålet om sanktioner på Dalian-enhederne i China Cosco Shipping, som USA anklager for at have forbrudt sig mod restriktionerne om at fragte iransk olie.

Kina og USA tager torsdag hul på endnu en runde af handelsforhandlinger, når handelsrepræsentanter for de to nationer sætter sig ved forhandlingsbordet i Washington.

Onsdag var de amerikanske aktiemarkeder stærkt positive på håb om, at Kina og USA i denne uge kunne nå til enighed om en delvis handelsaftale.

Torsdag morgen fik piben dog en anden lyd. Det skyldtes forlydender om, at den kinesiske delegation og vicepremierminister Liu He har planlagt at forlade Washington efter blot én dags møder på ministerplan i stedet for som oprindeligt planlagt fredag.

Futures for de tre ledende indeks indikerer forud for markedernes åbning fald omkring 0,3 pct.

Kinesiske tankskibe chartres igen efter sanktioner

VLCC-skibene tjener nu mere end 120.000 dollar om dagen

Amerikanske sanktioner skubber VLCC-rater i vejret

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere