ShippingWatch

USA og Kina indgår våbenhvile i handelskrigen

USA og Kina har lørdag aftalt at genstarte forhandlingerne om en handelsaftale. Den amerikanske præsident Donald Trump lover samtidig ikke at indføre nye toldsatser nu og her.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Brendan Smialowski

USA og Kina blev lørdag enige om at genstarte forhandlinger om handel, og amerikanerne vil ikke indføre nye toldsatser på kinesisk eksport.

Det oplyser den amerikanske præsident, Donald Trump, lørdag i forbindelse med G20-topmødet, der afholdes i Osaka, Japan.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og AP.

På et pressemøde fortæller Trump, at USA ikke indfører nye toldsatser mod kinesiske varer "i hvert fald ikke, som det er nu", lød det fra præsidenten. Udtalelsen kom, efter at Trump mødtes med den kinesiske præsident, Xi Jinping, sideløbende med topmødet.

Mødet mellem de to ledere var "fremragende og så godt, som det kunne være", tilføjede Trump umiddelbart efter mødet.

"Vi er tilbage på sporet, og vi vil se, hvad der sker," sagde den amerikanske præsident.

Under topmødet har Trump også sagt, at USA er åben for en potentiel "historisk" handelsaftale med Kina. G20-topmødet finder sted to gange årligt, og her mødes repræsentanter for verdens vigtigste industrilande.

Ifølge Xi Jinping var det nødvendigt at få talt om konfrontationen mellem de to magter, sagde han efter mødet.

"Over de seneste mange år er der sket meget i forholdet mellem USA og Kina. Men én ting er sikkert: Kina og USA nyder begge godt af et samarbejde og taber begge i en konfrontation," lød det.

Udviklingen giver ifølge Reuters en åbning for, at verdens to største økonomier kan løse den handelskonflikt, der har stået på i næsten et år.

I den periode har de store nationer kastet millionstore toldsatser efter hinandens eksportvarer og forstyrret det globale handelsrum.

Inden mødet truede den amerikanske præsident med at forlænge eksisterende toldsatser, så de omfattede al import fra Kina til USA, såfremt mødet ikke kastede noget konstruktivt af sig.

Handelsstriden har allerede kostet virksomheder i begge lande flere milliarder kroner og har rokket ved det globale handelsmarked.

USA og Kina forhandler igen – Trump dropper trussel om ny told 

Trump ser "mulig" handelsaftale på G20 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs