Speditør slår kløerne i den allersidste jumbojet fra Boeing

Det schweiziske logistikselskab Kuehne+Nagel aftager den allersidste fragtfly af typen Boeing 747 ”Jumbojet” fremstillet af den amerikanske flyfabrik.

Logistikkoncernen Kuehne+Nagel er modtager af den allersidste Boeing 747 ”Jumbojet” fra den amerikanske flyfabriks samlebånd i Seattle.

Kuehne+Nagel-selskabet Apex Logistics International vil indsætte flyet af typen Boeing 747-8F på ruter over Stillehavet i samarbejde med luftfragtselskabet Atlas Air, som Kuehne+Nagel har indgået en langvarig charteraftale med.

Kuehne+Nagel har som andre store logistikselskaber og flere containerrederier styrket deres aktiviteter inden for luftfragt som følge af flaskehalsene på transportmarkedet under coronapandemien.

Rederierne MSC, CMA CGM og Maersk er alle i varierende grad gået ind i luftfragt, og det samme gælder Kuehne+Nagel, der med den nye Boeing 747 modtager sit andet fly. Det første var et fragtfly af samme type. Atlas Air står for driften af begge fly.

”Dette fly vil styrke vores adgang til at levere strategiske løsninger og enestående alternativer med passion,” siger Apex’ CEO, Tony Song, i en pressemeddelelse.

Boeing har produceret 747-flytypen siden 1968.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også