ShippingWatch

Topchef i Kuehne + Nagel: Normalisering af fragtmarkedet ligger et stykke væk

Boomet i fragtmarkedet er ikke et overstået kapitel, selv om transportmarkederne er ved at bløde op, siger Stefan Paul, topchef i logistikkoncernen Kuehne + Nagel til Bloomberg.

Foto: Kuehne Nagel

Der er endnu ikke udsigt til en fuldstændig normalisering af sø- og luftfragtmarkedet. Det siger topchef i Kuehne + Nagel, Stefan Paul, i et interview med Bloomberg.

DSV-konkurrenten melder i interviewet om økonomisk lyse udsigter for speditørfirmaer, der hjælper kunderne med at navigere i de pressede transportmarkeder. For selv om tingene glider lettere, så er forsyningskæderne fortsat pressede flere steder.

Derfor er boomet i fragtmarkedet heller ikke et overstået kapitel, mener Stefan Paul.

- Inden for luftfragt er det er i hvert fald overhovedet ikke tilfældet. Og det er det heller ikke inden for søfragt. Samlet set tror jeg selvfølgelig ikke, at rateniveauerne vil være så høje som i 2021 og 2022, men gennemsnittet vil være højere end inden pandemien, vurderer Stefan Paul over for Bloomberg.

Han peger på, at selv om kunderne i øjeblikket mærker, at transportmarkederne bløder op, så er forstyrrelserne ikke overstået.

Det skyldes en lang række faktorer, der endnu ikke er helt løst. Der mangler eksempelvis stadig havnekapacitet, der er mangel på chauffører rundt omkring, og containerne står de forkerte steder.

Så udfordringerne på transportmarkeder er ikke ovre endnu, og vil ikke være det på det korte bane, er budskabet fra Kuehne + Nagel-chefen.

DHL-topchef om grønt samarbejde mellem store konkurrenter: ”Det er en udfordring”

DB Schenker-salg kan krone en ny global konge af logistik for sø- og luftfragt

Logistik-milliardær er sulten efter en endnu større bid af Lufthansa

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs