ShippingWatch

Finanshus: DSV-køb af C.H. Robinsons speditørdivision kan give mening for begge

Det kan give mening for begge parter, hvis danske DSV ender med at overtage den globale speditørforretning hos C.H. Robinson, mener Morgan Stanley.

Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

En potentiel fusion af DSV med C.H. Robinsons globale speditørforretning er ”logisk” og kan give mening for begge parter.

Det vurderer finanshuset Morgan Stanley ifølge The Fly efter tirsdagens rygter om, at den danske transport- og logistikkoncern er interesseret i at købe amerikanske C.H. Robinsons globale speditørforretning.

Reuters bragte tirsdag eftermiddag rygter om, at DSV er interesseret i at købe speditørforretningen, der kan have en værdi af 9 mia. dollar, svarende til 63,8 mia. kr. Divisionen kan ifølge kilderne give en vigtig adgang til handelsruterne på tværs af Stillehavet.

DSV skulle ifølge Reuters have meddelt, at selskabet er interesseret i at købe den globale speditørforretning på et møde med investorer sidste uge. DSV er dog ikke interesseret i at købe hele C.H. Robinson.

Speditørsektoren har på globalt plan ifølge Morgan Stanley været en af de største vindere under pandemien, og et salg på toppen af den ubestrideligt største boble nogensinde bør give mening, afhængigt af prisen, vurderer analytiker Ravi Shanker ifølge The Fly.

Den danske logistik- og transportkoncern er på udkig efter at udvide forretningen i Nordamerika, og selskabet er gennem de seneste år vokset betydeligt gennem opkøb af blandt andet UTI, Panalpina og senest GIL fra Agility.

Jens Bjørn melder DSV klar til nye opkøb

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs