Medie: Maersk tæt på at købe logistikselskab i milliardhandel

Maersk er i fremskredne forhandlinger om at erhverve selskabet LF Logistics for omkring 3 mia. dollar. En bekræftelse kan komme allerede onsdag ifølge Wall Street Journal.
Foto: Amit Dave/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Amit Dave/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE & ShippingWatch

A.P. Møller-Maersk er i fremskredne forhandlinger om at erhverve det Hongkong-baserede LF Logistics for omkring 3 mia. dollar. Det skriver flere medier, som citerer kilder tæt på forhandlingerne.

En bekræftelse kan ifølge Wall Street Journal komme allerede i dag onsdag, forudsat at forhandlingerne forløber positivt.

Et opkøb af LF Logistics, der er en del af Hongkongs supply-chain manager Li & Fung, vil give Maersk kontrol over et netværk af 223 distributionscentre på tværs af Asien og mere end 250 kunder globalt, ifølge LFs hjemmeside. LF leverer også speditionstjenester til detailhandlere og producenter.

Det er mindre end seks måneder siden, at Maersk købte to e-handels-logistikvirksomheder i henholdsvis USA og i Europa for næsten 1 mia. dollar, men Maersk har signaleret appetit på større opkøb, ikke mindst efter selskabets stærke indtjeningsvækst.

Maersk har lige nu kurs mod et overskud for året på den gode side af 100 mia. kr. efter skat.

Rykker inden for logistik

Det mulige opkøb fra Maersk kommer på et tidspunkt, hvor flere af verdens største containerrederier for alvor rykker på logistikfronten.

Så sent som i denne uge kom det frem, at verdens næststørste containerrederi MSC har givet givet et købstilbud på franske Bolloré Groups logistik-aktiviteter i Afrika. Buddet på Bollore Africa Logistics løber op i 5,7 mia. euro svarende til 6,4 mia. dollar. Det er enterprise value - selskabets værdi plus gæld.

Men i særdeleshed har også Maersk og CMA CGM været aktive inden for logistik, som er et stort strategisk satsningsområde. For CMA CGM har det tidligere betydet købet af Ceva Logistics, og tidligere i denne måned udmeldte den franske shippinggruppe et køb af det amerikanske Ingram Micro's Commerce & Lifecycle service-forretning (CLS).

CMA CGM køber amerikansk logistik-selskab med en værdi på tre mia dollar

Maersk ser logistik som nøglen til virksomhedens transformation fra at være traditionel skibsreder til at blive en logistikvirksomhed baseret på virksomhedens maritime styrker.

I de seneste år har Maersk således opkøbt amerikanske Vandegrift og Performance Team samt svenske KGH Customs Services for at skaffe sig nye færdigheder inden for toldbehandling og opbevaring.

Maersk har senest dannet et joint venture med sydafrikanske Grindrod for at få et stærkere fodfæste inden for landtransport i det sydlige Afrika. I oktober købte Maersk B2C Europe, der er en hollandsk logistikvirksomhed og pakketjeneste, til en købspris på 86 mio. dollar.

Maersk ekspanderer i luftfragt efter rekordresultat for tredje kvartal

Desuden er Maersk i fuld gang med at udbygge sin forretning inden for luftfragt. I starten af november indgik Maersk en købsaftale om det Hamborg-baserede luftfragtselskab Senator International i en handel til omkring 644 mio. dollar, og Maersk har desuden annonceret anskaffelse af flere fly.

Meldingen om Maersks mulige opkøb af LF Logistics kommer netop efter, at selskabet tilsyneladende skulle have trukket en forventet offentliggørelse af et opkøb tilbage, fremgik det af et Linkedin-opslag fra shipping-analytikeren Lars Jensen.

Søren Toft og MSC melder sig ind i kampen om logistik og byder på afrikansk forretning 

MSC i forhandlinger om Bollores afrikanske logistikforretning

Maersk er "overbevist" om logistikforretning som en vækstmotor 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også