ShippingWatch

Franske fiskere blokerer tre franske havne

Blokaderne finder blandt andet sted i Calais, Sant-Malo og Ouistreham, mens blokaden af Eurotunnel ventes at starte klokken 14 fredag

Foto: DFDS

Franske fiskere blokerer adgangen til og fra tre franske havne, og yderligere har de planer om at blokere fragttransport gennem jernbanetunnellen mellem Frankrig og England, idet de øger presset i en post-brexit-fiskekonflikt med Storbritannien.

Det skriver Bloomberg News.

Tiltaget vil sandsynligvis hindre bred cirkulation af mennesker og varer, men Frankrigs førende fagforeningen for fiskere meddeler, at målet kun er at forstyrre transit af britiske færger og transportskibe ind franske farvand.

Blokaderne finder blandt andet sted i Calais, Sant-Malo og Ouistreham, mens blokaden af Eurotunnel ventes at starte klokken 14 fredag, siger Cesare Romiti, chefen for fiskerifagforeningen ifølge Bloomberg News.

På tværs af kanalen sejler det danske rederi blandt andet fra Calais og Dunkirk i det nordlige Frankrig.

DFDS-aktien er fredag åbnet med et fald på 1,6 pct. i 315 kr., mens franske Getlink, der blandt andet driver Eurotunnel, dykker 4,7 pct. til 12,83 euro.

Ny DFDS-rival opruster i Den Engelske Kanal

Svækkelsen af lira skaber travlhed for DFDS på Middelhavsruterne 

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs