ShippingWatch

P&O Ferries kæmper for ny kapital for at sikre fremtidig drift

Der er usikkerhed om den fortsatte drift hos P&O Ferries, hvis ikke det lykkes at hente ny kapital fra DP World, oplyser selskabet til The Times.

Foto: Michel Spingler/AP/Ritzau Scanpix

Rederiet P&O Ferries, der for nyligt indgik et partnerskab med konkurrenten DFDS, kæmper for sin overlevelse.

Det skriver britiske The Times.

P&O Ferries indrømmer ifølge mediet, at der er væsentlig usikkerhed om den fortsatte drift, hvis ikke der hentes ny kapital fra den Dubai-baserede ejer, verdens største havneselskab DP World. Rederiet har desuden brug for nye aftaler med sine kreditorer.

Nedlukninger og restriktioner under coronakrisen betyder, at færgerederierne har oplevet et stort fald i antallet af passagerer. Det har skabt store udfordringer for P&O Ferries, der desuden har været ramt af mindre handel på tværs af kanalen i forbindelse med brexit. Sidste år måtte rederiet skille sig af med 1100 ansatte og selskabet er i løbende dialog med sine kreditorer, skriver The Times.

DFDS og P&O Ferries indgik for nyligt en samarbejdsaftale om fragter på Den Engelske Kanal. Det er en såkaldt space-charter aftale, der gør det muligt for de to rederiers fragtkunder at køre ombord på den næste tilgængelige afgang mellem Dover og Calais, uanset hvilket af de to selskaber, de driver overfarten på den vigtige rute.

Aftalen skal startes op over sommeren, og ventes at kunne forkorte en færgeoverfart med op til 30 minutter, samtidig med at den skal reducere kødannelse på begge sider.

P&O råder over fem færger mellem Dover og Calais, mens DFDS driver tre kombinerede fragt- og passagerfærger på ruten.

Irish Ferries er tavs om DFDS' og konkurrents samarbejde i Kanalen

DFDS indgår aftale med konkurrent på Den Engelske Kanal - udelukker Irish Ferries 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs