ShippingWatch

Kuehne+Nagels ejer forudser op til 25 pct. færre ansatte efter krisen

Klaus-Michael Kuehne, ejer af Kuehne+Nagel, forudser et langt mindre selskab efter krisen, siger han i et interview ifølge Reuters. Transport- og logistikselskabet kan have 20-25 pct. færre ansatte efter krisen. (Rettet)

Foto: PR / Kuehne + Nagel

Artikel rettet 27. maj kl. 14.15 med ny rubrik og underrubrik.

Kuehne + Nagel kommer formentlig ligesom konkurrenterne til at afskedige medarbejdere som følge af coronakrisen. Det siger ejer Klaus-Michael Kuehne i et interview med den tyske avis Die Welt ifølge Reuters.

"Gruppen kan have 20-25 pct. færre ansatte end før krisen," siger han ifølge Reuters.

"Vi vil komme ud af krisen mindre."

Kuehne + Nagel har i dag 83.000 ansatte. Afskedigelserne bliver sandsynligvis i USA, der ikke har et system med kortere ansættelser som nogle europæiske lande, hvilket kan forhindre store fyringsrunder, siger Klaus-Michael Kuehne.

Den tyske forretningsmand peger desuden på, at globaliseringen vil sænke farten og blive erstattet af en mere regional bevægelse.

2020 bliver et dårligere år end sidste år for Kuehne+Nagel, og selskabet har allerede droppet at betale udbytte til aktionærerne. Ingen ved, hvor længe krisen vil vare, og hvor dyb den bliver.

"Sandheden kommer i perioden april til juni," siger Klaus-Michael Kuehne ifølge Reuters og peger på, at fragtmængderne er faldet markant.

"Det afgørende spørgsmål er, om verdensøkonomien vil begynde en gradvis bedring i juni."

Også danske DSV Panalpina har annonceret fyringer. Her vil man afskedige godt 3000 ansatte verden over som en konsekvens af coronaudbruddet og den økonomiske afmatning. Omvendt fortalte DHL Global Forwardings CEO, Tim Scharwath, til ShippingWatch, at selskabet ikke kommer til at afskedige folk.

"Først og fremmest vil vi gerne beskytte vores folk, fordi vores folk er det vigtigste aktiv, vi har. Vi kan flytte gods lige nu pga. vores ansatte, vores netværk og vores system. Vores formål er at skabe forbindelser, og det er derfor vores folk er så vigtige for os," sagde topchefen til ShippingWatch.

Af en tidligere udgave fremgik det, at op til 20.000 ansatte kunne blive afskediget i forbindelse med coronakrisen. Tallet var af Reuters baseret på udtalelsen om 20-25 pct. færre ansatte.

DSV's spareplan rammer globalt – Danmark går næsten fri

DHL vil klare sig igennem coronakrisen uden fyringer

DSV Panalpina vil fyre 3000 som led i spareplan efter coronavirus

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere