ShippingWatch

MAN Diesel & Turbo-chef ny formand for grøn styregruppe

Green Ship of the Future har nu sin nye styregruppe på plads for de næste to år. Og det er chefer fra MAN Diesel & Turbo og DFDS, der sætter sig på de tunge poster i netværket, der udgøres af 48 aktører i den maritime industri.

Netværket Green Ship of the Future, der vil sænke skibes udledning og fremme udviklingen af grøn teknologi i den maritime industri, har valgt en ny styregruppe for de næste to år, fremgår det af en pressemeddelelse.

Kjartan Ross, der er chef i MAN Diesel & Turbo, er således ny formand. Hos motorproducenten er han head for Retrofit & Upgrade, Propeller & Aft Ship. Samtidig er Poul Woodall, Sustainability Director hos DFDS, udpeget som ny næstformand.

Styregruppens funktion er at sætte retningslinjen for Green Ship of the Future i samarbejde med de 48 medlemmer i netværket - blandt andre Maersk, Desmi, DNV GL, Hempel og J. Lauritzen.

Det er medlemmerne, der selv finder nye grønne projekter, som de udvikler og driver.

"Samarbejdet mellem udstyrsleverandører, rederier og andre aktører, er noget af det der skal drive den grønne udvikling i Det Blå Danmark. Derfor er det afgørende, at alle led i værdikæden er repræsenteret i netværket. Vi er derfor meget tilfredse med, at det også reflekteres igennem formandskabet i Green Ship of the Future," siger Danske Rederiers repræsentant i styregruppen, Per Winther Christensen, i meddelelsen.

Udover den nye formand og næstformand samt Per Winther Christensen fra Danske Rederier udgøres den syv mand store styregruppe af repræsentanter fra OSK ShipTech, Alfa Laval Aalborg, Søfartsstyrelsen samt Danske Maritime.

Netværkets vision er en skibsfart, der er emissionsfri.

Rederne vil have svovlsyndere frem i lyset

Kulturen i Hamburg Süd står til en omvæltning

Statoil vil øge forskning i CO2-reduktion

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere