ShippingWatch

Weatherford vil fyre endnu flere tusinder

11.000 opsigelser er ikke nok, der skal yderligere besparelser til, lyder det i forbindelse med olieserviceselskabet Weatherfords regnskabsaflæggelse for tredje kvartal.

Foto: Weatherford PR

Olieserviceselskabet Weatherford International fyrer nu yderligere 3.000 medarbejdere i kølvandet på en nylig overstået fyringsrunde, hvor 11.000 ansatte blev fyret. Også flere faciliteter vil blive lukket ned, senest i 2016.

Det skriver Rigzone torsdag.

I forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab for tredje kvartal kom det frem, at selskabet udvider fyringsrunden fra 11.000 til 14.000 ansatte. De 11.000 er allerede blevet fyret, mens de 3.000 vil være afskediget inden årets udgang, meddeler selskabet.

Udover opsigelser har selskabet lukket fem ud af syv produktions- og service-faciliteter. Ved offentliggørelsen kom det frem, at endnu en facilitet skal lukkes inden årets udgang, så alle lukninger er foretaget i 2016.

Flere end 70 driftssteder i Nordamerika er blevet lukket med planer om at lukke yderligere 90 driftssteder inden årets udgang. Ifølge selskabet vil de samlede besparelser "lindre effekten af markedsnedgangen", men tilføjede, at dersom den lave oliepris bliver ved, vil man yderligere reducere omkostningsstrukturen, så den passer til forretningsklimaet, skriver Rigzone.

Selskabet vurderer, at de samlede besparelser løber op i 2 milliarder dollars, 13,5 milliarder kroner, når året er omme.

"På det mellemlange sigte forventer vi at råvarepriserne vil komme sig, når den globale olieproduktion og -efterspørgsel fremtvinger balance, hvilket vil forbedre den begyndende aktivitet, der kommer i anden halvdel af 2016. Priserne vil fortsætte med at være lave indtil 2017," siger Weatherford CEO Bernard J. Duroc-Danner i en meddelelse.

Her er torsdagens første fyringsrunde i Norge 

Her forsvinder de første 10.000 oliejob 

Service-gigant "eliminerer" tusindvis af job 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs