ShippingWatch

Mærsks skatteregning steg kraftigt i 2011

Mærsk-koncernens bidrag til diverse skattekasser verden over steg mærkbart i 2011. Den samlede skatteregning løb op i 32,4 mia. kr. for hele A.P. Møller - Mærsk, hvor den i 2010 var på 26,2 mia. kr.

Foto: PR/Maersk

(OBS - denne artikel er fra 2012)

På Christiansborg kan finansminister Bjarne Corydon (S) også glæde sig over flere kroner i kassen fra Mærsk - skattebetalingen i Danmark løb op i 11 mia. kr., en stigning på ca. 20 pct. fra 9,2 mia. kr. i 2010. Heraf stammede de 7,7 mia. kr. fra ”kulbrinteskatten” på olie- og gasproduktion i Nordsøen.

Højere olieskatter i Storbritannien, der hævede niveauet med 12 pct.point, bidrog også til det stigende skattesmæk i den globale shipping- og oliekoncern.

Målt som andel af åres resultat steg skattebetalingen til 64,3 pct. fra 48,1 pct. i 2010. I olieforretningen alene, som var årets mest givtige division, var skatteprocenten på hele 73 pct.

(Ritzau Finans)

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende faciliteter til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs