ShippingWatch

Mærsks skatteregning steg kraftigt i 2011

Mærsk-koncernens bidrag til diverse skattekasser verden over steg mærkbart i 2011. Den samlede skatteregning løb op i 32,4 mia. kr. for hele A.P. Møller - Mærsk, hvor den i 2010 var på 26,2 mia. kr.

På Christiansborg kan finansminister Bjarne Corydon (S) også glæde sig over flere kroner i kassen fra Mærsk - skattebetalingen i Danmark løb op i 11 mia. kr., en stigning på ca. 20 pct. fra 9,2 mia. kr. i 2010. Heraf stammede de 7,7 mia. kr. fra "kulbrinteskatten" på olie- og gasproduktion i Nordsøen.

Højere olieskatter i Storbritannien, der hævede niveauet med 12 pct.point, bidrog også til det stigende skattesmæk i den globale shipping- og oliekoncern.

Målt som andel af åres resultat steg skattebetalingen til 64,3 pct. fra 48,1 pct. i 2010. I olieforretningen alene, som var årets mest givtige division, var skatteprocenten på hele 73 pct.

(Ritzau Finans)

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs