ShippingWatch

Formodede pirater på dansk fregat skal løslades

To af de formodede pirater, der har været tilbageholdt på den danske fregat Esbern Snare som sejler i Guineabugten for at bekæmpe pirater, skal løslades.

Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix

I hvert fald to af de formodede pirater, som er blevet tilbageholdt på fregatten "Esbern Snare" i Guineabugten ud for det vestlige Afrika, skal løslades.

Det skriver Ritzau.

Den enes advokat, Niels Anker Rasmussen, oplyser til Ekstra Bladet, at der er såkaldt tiltalefrafald. Det betyder, at anklagemyndigheden ikke vil retsforfølge ham, forklarer han.

"Man anser ham for skyldig, men man vil ikke retsforfølge ham", siger advokaten til Ekstra Bladet.

Advokat Irene Zehngraff, der repræsenterer en af de andre formodede pirater, oplyser, at også hendes klient skal løslades.

De to formodede pirater blev sammen med to andre formodede pirater tilbageholdt på fregatten i november.

Den ene af dem blev såret, og han blev i december bragt til et hospital i Ghana, da det ikke længere var sundhedsmæssigt forsvarligt at have ham om bord.

Ifølge anklagemyndighedens sigtelse angreb de den 24. november danske soldater, som var om bord på en mindre båd, i Guineabugten. De formodede pirater blev sigtet for drabsforsøg, hvilket de nægter sig skyldige i.

Angrebet fik de danske styrker til at åbne ild. Fire formodede pirater blev dræbt, og det menes, at yderligere en formodet pirat er faldet over bord, mens de fire andre altså blev tilbageholdt.

Det har endnu ikke været muligt at få oplyst, om de to sidste pirater også skal løslades.

De formodede pirater har været varetægtsfængslet in absentia siden november. Senest blev fængslingen forlænget til 19. januar 2022.

Dansk fregat i ny aktion i Guinea – hjælper containerskib efter angreb 

Fire formodede pirater på Esbern Snare får forlænget fængsling 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs