ShippingWatch

NTG hæver forventningerne efter opkøb

Logistikselskabet NTG forventer at nå en større omsætning og indtjening i 2021 og har derfor opjusteret resultatforventningerne for tredje gang i år.

Foto: PR / NTG

NTG opjusterer forventningerne efter opkøb og en god start på tredje kvartal.

Det danske transportselskab NTG (Nordic Transport Group) opjusterer forventningerne til omsætning og driftsindtjening 2021.

Det sker efter gennemførelsen af opkøbet af det svenske logistikselskab LGT Group samt efter en bedre end ventet udvikling i tredje kvartal, skriver NTG onsdag eftermiddag i en meddelelse.

Opkøbet ventes at bidrage med 200 mio. kr. målt på omsætningen og 15 mio. kr. på den justerede driftsindtjening i de resterende fire måneder af året, vurderer NTG.

Omsætningsprognosen bliver dog løftet med 400 mio. kr. og driftsindtjeningsprognosen hæves med 40 mio. kr. i bunden og 30 mio. kr. på toppen.

Det skyldes ifølge NTG, at den økonomiske udvikling indtil videre i tredje kvartal 2021 har overgået forventningerne, primært drevet af fortsat høj aktivitet og en bedre end forventet evne til at sikre kapacitet på trods af stigende kapacitetsmangel i begge divisioner.

Omsætningen ventes nu at lande i intervallet 6700-7000 mio. kr. mod tidligere ventet 6300-6700 mio. kr.

Forventningerne til den justerede driftsindtjening ventes nu at lande i intervallet 490-520 mio. kr. mod tidligere ventet 450-490 mio. kr.

NTG påpeger, at prognosen for 2021 afhænger af at de nuværende markedsforhold og aktivitetsniveauer ikke vil udvikle sig negativt, mens kapacitetsmanglen forventes at forværres en smule i resten af 2021.

Onsdagens opjustering er årets tredje fra transportselskabet.

Speditørernes ansatte er slidte efter travl periode 

NTG kæmper med at finde plads på containerredernes skibe 

NTG firedobler bundlinjen i "ekstraordinært" fragtmarked 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs