ShippingWatch

DSV melder DB Schenker ud som muligt næste opkøb

DSV Panalpina med en markedsandel på 4-5 pct. vil fortsætte væksten gennem nye opkøb. Det danske logistikselskab vil gerne tage en dialog om DB Schenker, hvis selskabet kommer til salg, siger Jens Lund, CFO til ShippingWatch.

"Hvis den politiske proces om DB Schenker bliver afklaret og selskabet kommer til salg, så vi vil da også kigge på det," siger DSV's finansdirektør Jens Lund til ShippingWatch. | Foto: DSV

Det danske logistikselskab DSV Panalpina, der netop har fået opkøbet af Agility's Global Integrated Logistics formelt på plads, har allerede sigtekornet rettet mod nye virksomhedsopkøb, og det omfatter også tyske DB Schenker.

Det siger Jens Lund, CFO i DSV Panalpina til ShippingWatch.

"Vi vil gerne fortsat deltage i konsolideringen af branchen. Vi holder øje med, hvad der sker i markedet, og der er en række aktører, som det kunne give god mening at lægge sammen med os," siger Jens Lund.

Hvis selskabet kommer til salg, så er det da noget, vi vil kigge på.

Jens Lund, CFO, DSV Panalpina

"Hvis den politiske proces om DB Schenker bliver afklaret og selskabet kommer til salg, så vi vil da også kigge på det," siger DSV's CFO til ShippingWatch.

Med de seneste, store opkøb af Uti Worldwide, Panalpina og nu Agility Global Integrated Logistics (GIL) har det danske logistikselskab taget et dramatisk spring op ad i størrelse. Selskabet runder i år en omsætning på 160 mia. kr. og en forventet driftsindtjening på 13,75-14.,5 mia. kr. og vil beskæftige 75.000 medarbejdere.

DB Schenker øverst på ønskelisten

DSV er med en markedsandel på nu 4-5 pct. nr. tre i verden efter schweiziske Kuehne + Nagel og tysk-amerikanske DHL Logistics.

Nr. 1 og 2 er ikke selskaber, som DSV anser som realistiske kandidater til en sammenlægning på grund af ejerstruktur og andre forhold.

DSV har derimod en top 20 liste af selskaber, som det danske logistikselskab vil være interesseret i at tale mulige overtagelser med. Og DB Schenker kommer på toppen af den liste, siger Jens Lund.

”GIL fylder 25 pct. af vores virksomhed, så der var styrkeforholdet klart på forhånd. Panalpina fyldte relativt mere dengang. Vi kan også lave noget, der er større end det, men det vil så tage længere tid at integrere, men der er forskellige virksomheder, der er i spil”, siger Jens Lund.

Ser I den store tyske speditørvirksomhed DB Schenker som en realistisk opkøbskandidat?

”Der er en kæmpe politisk proces rundt om DB Schenker, men hvis selskabet kommer til salg, så er det da noget, vi vil kigge på. Dermed ikke sagt, at vi vil byde på det, men mulige opkøb kan være op til den størrelse (som DB Schenker har, red.)”, siger Jens Lund.

”Den drift, der ligger i DB Schenker, minder utroligt meget om den vi har. Det drejer sig om at finde noget, som vi er vi gode til. Vi er gode til at lave Road, gode til at lave Luft & Sø samt logistik. Vi skal ikke til at lave noget andet.”

Har ikke været i dialog

DSV vil ikke blande sig i den politiske beslutningsproces i Tyskland om et muligt fremtidigt ejerskab til DB Schenker, der i dag hører under det statslige Deutsche Bahn.

”Nu beslutter I bare, hvad det er I vil, og hvis det involverer sådan nogle som os, så ringer i bare. Så kan vi snakke om det. Men vi kan og vil ikke være en del af deres (ejernes, red.) overvejelser. Vi har ikke været i dialog med nogen om det her – overhovedet ikke,” siger Jens Lund.

Nu beslutter I bare, hvad det er, I vil, og hvis det involverer sådan nogle som os, så ringer i bare. Så kan vi snakke om det.

Jens Lund, CFO, DSV Panalpina

DSV følger dog med i den politiske proces, og det kommende forbundsdagsvalg i september, hvor der skal vælges ny regering og kansler.

Partiet De Grønne spås fremgang ved valget og kan blive en del af en ny regering.

”Vi har noteret os, at de Grønne (parti i Forbundsdagen, red.) ikke er afvisende over for et frasalg af DB Schenker for, at Deutsche Bahn skal koncentrere sig om jernbanedrift”, siger Jens Lund.

ShippingWatch forsøger at få en kommentar fra DB Schenker.

DSV nominerer Agility-chef til bestyrelsen

DSV Panalpina gennemfører milliardopkøb og opjusterer 

DSV Panalpina rygtes interesseret i at købe DB Schenker 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs