ShippingWatch

Fem rederier henter store summer i bæredygtig finansiering

Seaspan, Hafnia, Hapag-Lloyd, Euronav og Odfjell har i år hentet bæredygtig finansiering for godt 1,5 mia. dollar med krav om at levere på klimamål. Det giver større adgang til kapital, men også en øget omdømmerisiko, siger investor-chef i Odfjell til ShippingWatch.

Bjørn Kristian Røed, chef for Investor Relations i Odfjell mener, at bæredygtigheds-baserede lån som enten banklån eller obligationer vil vokse i de kommende år efterhånden som investorerne og bankerne øger fokus på, at shippingindustrien skal indfri klimamålene. | Foto: PR-foto Odfjell

De fem store rederier Seaspan, Hafnia, Hapag-Lloyd, Euronav og Odfjell har siden årsskiftet hentet såkaldt bæredygtig finansiering for godt 1,5 mia. dollar eller godt 9,6 mia. kr., viser en opgørelse, som ShippingWatch har udarbejdet.

Det er finansiering, hvor rederierne opnår en række fordele, men til gengæld skal levere på konkrete klimamål som f.eks. som at øge skibsflådernes energieffektivitet og reducere CO2-intensiteten frem mod 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs