ShippingWatch

Fem rederier henter store summer i bæredygtig finansiering

Seaspan, Hafnia, Hapag-Lloyd, Euronav og Odfjell har i år hentet bæredygtig finansiering for godt 1,5 mia. dollar med krav om at levere på klimamål. Det giver større adgang til kapital, men også en øget omdømmerisiko, siger investor-chef i Odfjell til ShippingWatch.

Bjørn Kristian Røed, chef for Investor Relations i Odfjell mener, at bæredygtigheds-baserede lån som enten banklån eller obligationer vil vokse i de kommende år efterhånden som investorerne og bankerne øger fokus på, at shippingindustrien skal indfri klimamålene. | Foto: PR-foto Odfjell

De fem store rederier Seaspan, Hafnia, Hapag-Lloyd, Euronav og Odfjell har siden årsskiftet hentet såkaldt bæredygtig finansiering for godt 1,5 mia. dollar eller godt 9,6 mia. kr., viser en opgørelse, som ShippingWatch har udarbejdet.

Det er finansiering, hvor rederierne opnår en række fordele, men til gengæld skal levere på konkrete klimamål som f.eks. som at øge skibsflådernes energieffektivitet og reducere CO2-intensiteten frem mod 2030.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Seaspans ejer får nyt højere købstilbud

Atlas Corp., som bl.a. ejer Seaspan, verdens største ejer af containerskibe, har fået et nyt og højere købstilbud fra et køberkonsortium, der bl.a. tæller containerrederiet ONE.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs